Centrul de echitatie Diana - Rasnov

Rasele noastre de cai

Centrul de echitatie Diana - Rasnov

PUR SANGE ARAB

Un adevarat print al hergheliilor, pur sangele arab fascineaza prin frumusetea sa exceptionala, prin temperamentul inflacarat si prin prestanta. Calitatile sale nu sunt doar de ordin estetic, acest cal se face remarcat deopotriva pentru eficienta si robustete. La origine, este calul de razboi si de vanatoare al beduinilor, care l-au selectionat cu grija pentru a fi eficient, rezistent si rapid.

Read More
Centrul de echitatie Diana - Rasnov

LIPITAN

Lipitanul este o rasa de cai, originara din Lipica, Slovenia. Lipitanii sunt balerinii din lumea cailor si pot fi vazuti in actiune la scoala de calarie spaniola din Viena, Austria. Superbii cai albi ai scolii, sunt faimosi in toata lumea pentru gratia cu care executa miscari complicate de dresaj.
Este cea mai veche rasa moderna de cai din Europa, avand o istorie de peste 400 de ani.  

Read More
Centrul de echitatie Diana - Rasnov

PONEI

Sunt animale foarte simpatice si orice copil viseaza sa aiba poneiul lui. In Occident poneii de companie sunt foarte populari, iar acest val de adoratie a ajuns pana si la noi. Poneiul nu este un animal pretentios insa este activ, energic si isi doreste mult spatiu de desfasurare. Poneii nu sunt sensibili la  conditi meteo nefavorabile, insa un confort sporit nu le displace.

Read More