Serviciile noastre

Echitatie si plimbari calare
Fie ca esti incepator sau avansat, iti oferim sprijin pas cu pas prin cursuri teoretice de ingrijire si cunoastere a calului, sau cursuri de initiere si perfectionare in practica calariei. Veti invata sa calariti corect si veti deprinde baza in echitatie!
Read More
Pensiune completa pentru cai
Centrul de echitatie Diana ofera servicii de pensiune complete si toate tipurile de formare profesionala atat pentru cal cat si pentru dumneavoastra. Asiguram hrana zilnica de buna calitate, ingrijire 24/24h, periaj zilnic, asistenta medical veterinara!
Read More
Consilire Ecvestra si Sfaturi Utile
Deoarece caii sunt in general animale deosebite, sunt mandri si frumosi, dar cu toate acestea pentru a se mentine astfel ei trebuie ingrijiti asa cum se cuvine. Pentru a va veni in ajutor, va vom recomanda cateva sfaturi utile pentru ingrijirea cailor!
Read MoreTarife pentru echitatie si plimbari:
- Calarie cal & ponei: 60 Lei/ 30 min;
- Calarie cal & ponei: 90 Lei/ 45 min;
- Calarie cal & ponei: 120 Lei/ 60 min;
- Plimbare cu ponei pentru copii: 60 Lei/30 min;
- Plimbari cu atelaje compuse din: 2 cai + (caruta, docar, trasura) + vizitiu: 300 Lei/ora;
- Sanie trasa de cai: 300 Lei/ora.
Recomandari pentru incepatori:
Vis-a-Vis de cei care nu au inca un echipament de calarie, este recomandat sa poarte la primele lectii de calarie un pantalon lejer, ca si mobilitate coxo-femurala, dar nu pantaloni de trening sau materiale lucioase care aluneca. Sunt buni jeansii, iar de incaltat pantof sport adidas sau ghete de munte (de iarna) care tin glezna bine.
Protectie pentru cap , de preferat sa va procurati cate o toca personala.
Regulament de echitatie:
- Sosete de calarie – sunt sosete mai lungi, “trei sferturi”, care sa vina peste pantaloni; este obligatoriu ca gleznele si intreg piciorul sa fie acoperite de sosete, evitand astfel contactul direct al pielii cu harnasamentul – lucru care poate produce eroziuni, zgarieturi, vanatai, etc.
- Lectia se va desfasura obligatoriu cu un instructor / un supraveghetor, din partea centrului nostru de echitatie;
- Hranirea cailor;
- Toaletarea zilnica (Pansajul);
- Spalarea calului (Dusul);
- Despre comportamentul si psihologia calului;
- Scurta istorie a calului;
Sfaturi utile:
Centrul de Echitatie Diana - Rasnov

Ferma montana Diana s-a nascut dintr-o pasiune profunda si de nestavilit pentru cai si detine cai pentru agrement, lipitani si metisii lor, ponei, arabi si metisii acestora.
In cadrul centrului nostru de echitatie fie ca esti incepator sau avansat, iti oferim sprijin pas cu pas prin cursuri teoretice de ingrijire si cunoastere a calului, sau cursuri de initiere si perfectionare in practica calariei. Veti invata sa calariti corect si veti deprinde baza in echitatie!!
Mai intai de toate dorim sa informam clientii sau elevii centrului nostru, ca echitatia poate fi un sport periculos, in special daca nu se respecta anumite reguli de comportament si echipament in timpul lectiilor de calarie. De aceea va rugam sa respectati regulamentele si sfaturile ce va vor fi aduse la cunostinta de catre instructorii nostri pentru siguranta dumneavoastra!
Caii de scoala sunt distribuiti elevilor in functie de varsta lor, experienta lor in acest sport, temperamentul calului, precum si de disponibilitatea unui anume cal – distribuirea calului pentru un anume elev se face doar de catre personalul nostru!
Daca tocmai te-ai decis sa iesi in natura, la o plimbare calare si sa petreci cateva clipe minunate in compania cailor si a prietenilor care impartasesc aceeasi pasiune pentru echitatie ca si tine, indiferent de cat de multe ceasuri petreci in aer liber, trebuie sa te gandesti intotdeauna la siguranta ta si a calului tau!
Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa calaresti in siguranta in natura:
Pastreaza distanta
In natura, caii prefera in general sa ramana grupati fiindca acest lucru ii linisteste. In consecinta, atunci cand un cal se indepateaza de grup, pentru a paste putina iarba sau pur si simplu pentru ca este mai lenes, are tendinta de a-i prinde din urma pe tovarasii sai, luand-o brusc la trap sau chiar la galop, fara sa mai ia in seama ordinele tale. In momentul acela, risti sa pierzi controlul calului si chiar sa cazi. De asemenea, exista riscul sa se creeze o reactie in lant, adica si ceilalti cai sa inceapa sa se agite si sa se creeze o debandada serioasa.
De aceea, tot ceea ce trebuie sa faci este sa impiedici calul sa intarzie: da-i pinteni ca sa accelereze alura si daca se indeparteaza de grup, nu-l lasa sa ”ciuguleasca” iarba. In schimb, evita sa fii foarte aproape de calul din fata ta deoarece acesta va avea tendinta sa dea cu piciorul daca simte respiratia calului din spatele lui: pastreaza cel putin 1,50 m distanta la pas sau la trap.
Fii vigilent!
In timpul calatoriei, nu plonja in reverie si lasa lucrurile sa mearga de la sine. Ramai vigilent fiindca exteriorul este plin de surprize! Tine intotdeauna ferm fraul, blocandu-l intre aratator si index, chiar daca sunt lung, fii ferm insa pentru a evita riscul de a cadea in cazul in care calul tau se indeparteaza sau demareaza prea brutal.
Asculta cu atentie indicatiile instructorului (daca plimbarea calare are loc intr-un club de calarie), iar daca nu auzi ce iti spune, roaga-l sa repete.
Repereaza pericolele!
Atentie, pericol!
Fara casca, cu pletele in vant, fara pantaloni speciali de calarie, calaretii de vacanta uita uneori regulile fundamentale ale sigurantei. Sa nu faci la fel, fiindca iti poti pune viata in pericol!
Cand calul se opreste sa pasca!
In general, caii din cadrul cluburilor de echitatie obisnuiesc sa recurga adesea la tehnici foarte eficiente pentru a scapa de autoritatea calaretilor. Mai ales atunci cand este vorba sa ”ciuguleasca” iarba de pe marginea drumului. Odata ce este deja cu nasul in pamant vei incerca in zadar sa-l faci sa mai inainteze. Pentru a reusi acest lucru, da-i cu forta pinteni tragand usor de haturi. Poti folosi si cravasa, dar atentie la plecare!
La plimbare!
Esti in vacanta si ai chef sa faci o plimbare calare, dar trebuie sa stii ca nu toate locatiile sunt sigure: in regiunile turistice, numeroase locatii propun plimbari calare chiar si calaretilor incepatori. De aceea, inainte de a te gandi la o plimbare in cadrul unui anumit club, trebuie sa-ti pui anumite intrebari: esti capabil sa stapanesti calul in exterior, daca situatia devine dificila? caii respectivi par a fi sanatosi sau, dimpotriva, sunt bine educati? persoanele responsabile sunt demne de incredere?
O tinuta adecvata!
Sa incaleci pe cal in tricou sau in tinuta de strada inseamna sa te expui nu numai momentelor neplacute ci si sa risti sa ti se intample ceva. De aceea, este necesar sa ai un pantalon adaptat pentru echitatie, sa porti ghete de calarie care sa impiedice piciorul sa se infunde in scarita.
De asemenea, nu purta esarfa sau orice fel de accesoriu care flutura in vant si care risca sa se agate in crengi sau la buclele harnasamentului in caz de cadere. In fine, nu incaleca niciodata fara casca de protectie, chiar daca afara sunt 30 de grade si daca ceilalti calareti sunt in tinuta de plaja.
Posibile accidente!
Urcari, coborari, gropi sau trunghiuri de copac pe care va trebui sa le sariti impreuna. In acest caz, va trebui sa ai grija sa nu jenezi calul, ca sa se echilibreze corect si sa pastrezi controlul asupra propriului echilibru. De asemenea, nu relaxa prea mult haturile, dar nici nu le strange excesiv: urmeaza deplasarile capului si lasa calul sa-si ridice nasul pentru a observa mai bine mediul inconjurator si a gestiona dificultatile traseului.
Va asteptam sa invatati sa calariti, sa cunoasteti aceasta taina a calariei si sa va bucurati de natura intr-un mod sigur si corect !